מהי הידרופוניקה ואיך ניתן לעשות זאת בעצמכם?

אתה מתעניין בהידרופוניקה או גידול ירקות בבית, אך אינך יודע מאיפה להתחיל? לגידול הידרופוני בבית יש הרבה יתרונות: אספקה ​​קבועה של תוצרת טרייה ומזינה בהחלט תחסוך לכם הרבה טיולים לסופר!

יש הרבה מערכות הידרופוניות שונות. במאמר זה אנו הולכים להסביר על המערכת הפשוטה ביותר.

נסביר כיצד פועלת מערכת הידרופונית בשיטת גידול במים עמוקים וכיצד תוכלו לבנות לעצמכם מערכת תוך זמן קצר.

 

מהי המערכת ההידרופונית הטובה ביותר למתחילים?

אם אתם מעוניינים להתחיל לגדל בשיטת הידרופוניקה, גידול במים עמוקים (DWC) היא המערכת ההידרופונית הקלה ביותר שתוכלו לבנות ולתחזק בבית. במערכת זו הצמחים גדלים כששורשיהם שקועים ישירות במים עשירים בחומרים מזינים. ניתן לעשות זאת על ידי גידול במיכלי אחסון אטומים או דליים גדולים. מגדלים מסחריים משתמשים ברפסודות שצפות על מצע מים גדול; אלה עובדות כמו מסוע שיש עליו צמחים צעירים בצד אחד, אשר נעים לאורך עד שהם מוכנים לקציר בצד השני.

היעדר חלקים נעים או מערכת סירקולציה של מים הופכים את שיטת ה- DWC לפשוטה וזולה יחסית לבנייה. המים במערכות DWC לא מסתובבים, הם נשארים עומדים בכלי הגידול. המשמעות היא שעליך לאוורר את המים כדי לחדש את החמצן המשמש את השורשים.

ניתן לספק חמצן לצמחים באמצעות משאבת אוויר עם אבן אוויר מחוברת (המשמשת במכלי דגים), כדי להבטיח שהמים יישארו עשירים בחמצן.

 

מה אפשר לגדל במערכת גידול במים עמוקים?

הגידולים המתאימים ביותר לגידול במערכות DWC הם חסה, קייל, מנגולד, באק צ'וי, בזיליקום ופטרוזיליה. כל אלה צמחים שאינם כבדים במיוחד. במערכות DWC השורשים אינם מעוגנים היטב וזה אומר שגידול של צמחים גבוהים כמו עגבניות עלול להיות קשה, אם אכן תגדלו אותם, תזדקקו לתמיכה נכונה כדי לשמור על הצמח זקוף.

 

כיצד להכין מערכת הידרופונית בבית?

  1. מצא מיכל מתאים

רבים מגלים שמיכלי אחסון ודליים עמוקים יותר פועלים היטב עבור מערכות אלה מכיוון שככל שמאגר המים עמוק יותר, הפתרון התזונתי יציב יותר.

 

  1. קדח חורים לתוך מכסה המיכל

הצמחים יגדלו בעציצים, אלה עציצים עם הרבה חורים שהשורשים יכולים לצמוח דרכם. השלב הבא הוא לקדוח חורים במכסה של המיכל שבו ישבו העציצים.

 

  1. תרכיב את משאבת האוויר

משאבת האוויר חייבת להישאר מחוץ למאגר. היא מגיעה עם שסתום שמבטיח שהמשאבה לא תשאב מים חזרה אם היא כבויה. אם המשאבה לא הגיעה עם שסתום, עליך לשמור אותה מעל פני המים.

 

  1. תמלא את המאגר, מוסיפים חומרים מזינים ומתאימים את ה- pH

ממלאים את המאגר במים כמעט על הקצה, ומשאירים 1-2 ס"מ מרווח בחלקו העליון. מוסיפים את חומרי ההזנה הנדרשים.

 

  1. תרכיב את המערכת

תחבר את משאבת האוויר והנח את אבן האוויר במאגר, אבטח את המכסה למעלה.

 

עציץ

אז מה היה לנו בעמוד זה?
מאמרים נוספים
שאולי תאהבו