איך בדיוק פועלת מעשנה והאם הטעם באמת שווה את זה?

היום זה כבר ידוע. כדי להכין בשר ברמה מקצועית (של שף מדופלם) לא צריך ללכת לקורס של בישול מקצועי, אפשר פשוט לעשות שימוש במעשנת בשר מקצועית. המעשנה נותנת לבשר ארומה וטעם מיוחד. טעם שלא תוכלו להשיג בשום דרך אחרת. אחת השאלות שמסקרנות רבים מחובבי הבשר שטרם רכשו מעשנה לביתם היא איך בדיוק פועלת המעשנה והאם הטעם שלה באמת שווה את הטרחה? בשורות הבאות נענה על שאלה זו, אנחנו מציעים לכם להכין כבר מעכשיו מפית או נייר טואלט, כי התיאורים הבאים צפויים לגרום לבלוטת הטעם שלכם להתגרות.

 

איך עובדת מעשנת בשר?

מעשנת הבשר עובדת לאט לאט והיא מותאמת למי מכם שמוכנים לחכות קצת יותר זמן כדי לקבל את הבשר שלהם ברמה הגבוהה ביותר. המעשנה צולה את הבשר בחום נמוך יחסית. מדובר בחום שלא עולה על 150 מעלות.
במהלך הצלייה האיטית, עולה עשן מלמטה כלפי מעלה שמעשיר את הבשר בטעמים ייחודיים.
כדי להכין בשר במעשנת בשר צריך להניח בתוכה, בתוך תא ספציפי את הפחמים. הפחמים מעניקים לבשר את הטעם המוכר והמיוחד. בתא אחר מניחים את הבשר והתוספות (ירקות למשל).
רגע לפני שנמשיך, כדאי שתדעו שאם אתם רוצים להכין בשר במעשנה, אתם צריכים שתהיה לכם הרבה סבלנות.

 

אילו הכנות צריך לבצע לפני הכנת בשר במעשנה?

כעת, אתם יודעים שצריך להמתין בסבלנות עד שתהליך העישון של המעשנה יושלם כדי שניתן יהיה ליהנות מהבשרים. אבל לפני שמגיעים לשלב הזה, צריך לבצע עבודה מקדימה. להלן הדברים שצריך לעשות רגע לפני שמתחילים לצלות את הבשר:

  1. צריך להפעיל את מעשנת הבשר כשעתיים לפני הכנסת הבשרים (כדי שהיא תהיה נקייה לחלוטין)
  2. צריך להצטייד מראש בגזרי עץ
  3. צריך לצלות את גזרי העץ עד שהם הופכים לגחלים ולהכניסם למעשנת
  4. צריך לסדר מראש את כמות החמצן הנכנסת וכמות העץ שמוכנסת למעשנה

רק לאחר שתראו שהמעשנה הגיעה אל החום המתאים, ניתן להכניס לתוכה את הבשר. אם תרצו לדעת פרטים נוספים אודות הכנת הבשר במעשנה, אנו ממליצים לכם להיכנס לאתר וובר בקישור: https://www.grill.co.il/מעשנות/.

 

האם הטעם של בשר שהוכן במעשנה באמת שווה את המאמץ?

אין צורך להרחיב במילים, אנחנו נתחיל בכך שנאמר לכם בקצרה – כן, ברור, בהחלט, אין ספק.
אנחנו יכולים להגיד לכם, בתור חובבי בשרים שאין בשר יותר טעים מזה שהוכן במעשנה.
ישנם לא מעט סקפטיים טוענים כי ההמתנה הארוכה לנתח הבשר גורמת לבלוטות הטעם להיות יותר רגישות, כך שהבשר מרגיש טעים יותר. אנחנו מבקשים בכל לשון של בקשה. אל תקשיבו להם.
בשר שהוכן במעשנה זהו הבשר הכי טעים שתטעמו בחייכם, כל רגע שתקדישו להכנת הבשר הזה תשתלם לכם בסופו של דבר.

אז מה היה לנו בעמוד זה?
מאמרים נוספים
שאולי תאהבו