עם המתיחות הקיימת במדינת ישראל לא פלא שהמון ישראלים מחפשים לעשות רישיון לנשיאת נשק גם באזרחות. במאמר זה נעסוק בתהליך להוצאת רישיון לנשק – מה זה אומר לנשוא נשק עליך? מי מאשר נשיאת נשק ומהם הקריטריונים שאתם צריכים לעמוד בהם על מנת לשאת נשק.
מה זה רישיון לנשק?
לפני שנספר על התהליך של הוצאת רישיון לנשק, חשוב להבין מה זה בכלל אומר. באופן כללי, בישראל קיים חוק שחוקק בשנת 1949 שמסביר על הזכות לנשיאת נשק והחזקתו. החוק אומר שכל אדם שרוצה לשאת נשק עימו חייב להחזיק ברישיון המסמיך אותו לשאתו. כיום, קיים אגף מיוחד במשרד לביטחון פנים שמטפל בכל פנייה בנוגע למתן רישיון נשק וחידושו.
הרישיונות שניתן לקבל היום הינם:
- רישיון לאקדח אוויר.
- רישיון לאקדח.
- רישיון לרובה זעיר.
- רישיון לרובה ציד.
מהן דרישות הסף להוצאת רישיון לנשק?
מי שרוצה להוציא רישיון לנשק לא משנה אם מדובר למטרת עבודה או למטרה פרטית צריך לעמוד בסטנדרטים הבאים:
- שליטה בעברית: כל המבקש רישיון לרשת חייב להציג שליטה בשפה העברית.
- גיל: מבקש הרישיון צריך להיות מעל גיל 21 במידה ושירת בצבא או מעל גיל 27 אם לא שירת.
- תושבות קבועה: מבקש בקשה לרישיון לנשק צריך להיות מעל 3 שנים תושב קבוע במדינת ישראל – באופן רצוף.
תוכלו לחשוב על אופציה של הוצאת רישיון נשק רק במידה ותעמדו בקריטריונים המחייבים לכך. אופציה זו יכולה להיות יעילה במקרים מסוימים, אז תוכלו לשקול זאת.
בסיכומו של דבר
להוציא רישיון לנשק זה לא דבר שכל ישראלי עושה, אך במידה ויש לך את הקריטריונים הבסיסיים ואתה רוצה להגיש בקשה לרישיון לנשק קח בחשבון שתצטרך למלא הצהרת בריאות שמעריכה את המסוכנות שלך בהחזקת נשק. במידה ועברתם את כל הבדיקות הנחוצות ואתם בקריטריונים המתאימים כל מה שנותר לכם לעשות הוא להגיש את הבקשה ולצאת לדרך חדשה.