מהם היתרונות באפייה עם אבן שמוט

הדבר הגדול הבא: אבן שמוט

אם עדיין לא הכרתם את אבן השמוט, ממש לא מאוחר מידי. אביזר המטבח שכבש את המאפיות, הפיצריות והמסעדות קיבל צורה חדשה אשר מתאימה למטבח הביתי.

אבן קרמית מעשה אדם, שמכניסים לתנור, יחד עם דברי המאפה ובאמצעות יכולתה להגיע לטמפרטורות גבוהות במיוחד – אנו נקבל מאפים במהירות ובאיכות הטובה ביותר. 

 

מתלבטים? כל היתרונות של אבן השמוט במקום אחד 

אבן השמוט נכנסה במהירות למטבחים ביתיים, מהי הסיבה? יש לה רק יתרונות, ובעיקר תוצאות מדהימות במינימום מאמץ.

 

היתרון הראשון – הטעם

כמובן שכשאנחנו נכנסים למטבח, פרט להנאת האפייה, המטרה הגדולה ביותר היא לצאת ממנו עם אוכל טעים. אבן השמוט, המגיעה לטמפרטורות גבוהות במיוחד יוצרת חלוקת חום שווה בתנור, תוך מתן מעין 'מכת חום' למאפה שיוצר את המרקם הנימוח בפנים המאפה אך את הקריספיות והפריכות בחלקו החיצוני של המאפה.

 

היתרון השני – נוחות

עבודה עם בצק תמיד נשמעת קשה ומסורבלת, ונראה כי לעולם לא נגיע לתוצאות זהות לאלו שאנו אוכלים במאפיות, פיצריות ומסעדות. אך למעשה, אבן השמוט בקלות הופכת את המאפה למאפה המושלם במרקם המדויק. כל שעלינו לעשות הוא להכניס את את אבן השמוט לתנור כשהוא עוד קר ולתת לה להתחמם יחד איתו, לאחר מכן להכניס את דברי המאפה בדיוק כמו בדרך הישנה והרגילה – ובקלות יש לפנינו מאפה שמרגיש שנקנה מהמאפייה.  ולסיום? אין צורך להתעסק עם אבן השמוט החמה, רק לתת לה להתקרר יחד עם התנור – למעשה אבן השמוט משחקת תפקיד של מגש תנור מבחינת ההתעסקות סביבה.

 

היתרון השלישי 

מהירות. כשבאים אורחים בהפתעה או כשסתם רעבים ובא לנו אוכל טעים ועניין הזמן משחק תפקיד, אבן השמוט היא הפתרון המדויק. מאפה ברמת אפייה גבוה תוך דקות אפיה בודדות, אין צורך יותר להמתין זמן ממושך לצד התנור.  הטמפרטורות הגבוהות שמקנה אבן השמוט מייתרת את צורך ההמתנה ומבצעת את פעולת האפיה תוך מספר דקות.

 

היתרון הרביעי 

ניקיון. השנאה של כולנו, לנקות. אפיתם, אכלתם, הדבר האחרון שיתאים כרגע הוא כנראה לנקות. אז אבן השמוט לחלוטין לא מוסיפה עבודה. כל שיש לעשות בסיום השימוש הוא להניח לאבן להתקרר בתנור ולאחר מכן לשטוף אותה עם ספוגית ומים בלבד, ללא כל חומר ניקיון מיוחד וללא צורך 'לקרצף'. אבל חשוב לזכור כי האבן עדינה ולכן יש להשתמש בה בזהירות.

 

היתרון החמישי 

אפשר להשוויץ. הזמנתם אורחים, אתם רוצים להציע את האוכל הטוב ביותר אך אין לכם את הזמן להשקיע? אבן השמוט, הנוחה והקלה לשימוש, תהפוך את דברי המאפה ה'רגילים' לדברי מאפה מיוחדים, פריכים ונימוחים. כך שגם עם מידת השקעה נמוכה ביותר, האורחים לא יפסיקו לפזר מחמאות על כישורי האפיה שלכם.

אבן השמוט בעלת היתרונות המרובים, לחלוטין שינתה את פני עולם האפייה והביאה אלינו את המאפייה הביתה. לאחר שימוש אחד, כבר לא תוכלו עוד לאפות בלעדיה.

 

מאכל אפוי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram